Hasznos információk

 • Autót bérelni, kirándulásokat vagy transzfert rendelni, akkor is nyugodtan lehet ha nem nálunk laknak, vagy nem rajtunk keresztül érkeztek Mexikóba. Minden egyes szolgáltatásunkat teljesen függetlenül, külön egy másik szolgáltatástól, egyesével is meg lehet rendelni.
 • Tévhit hogy Mexikóba kizárólag dollárral lehet fizetni, vagy csak dollárt váltanak. Igaz hogy némelyik boltba lehet dollárral is fizeti, de akkor járunk jól igazán, ha pesoval vagy bankkártyával fizetünk. Váltani viszont nagyon jól lehet eurót vagy akár angol fontot is.
 • Amikor eldöntjük hogy Mexikóba szeretnénk utazni, vegyük figyelembe a szállás hely kiválasztásánál, hogy melyik városba is keressünk szállást.
 • Sokan érkeznek úgy hogy kirándulni szeretnének és mégis Cancunba szállnak meg. Néhány megjegyzés Cancunról: bár itt található a reptér, és a híres hotel zóna félsziget tele szebbnél szebb szállodákkal, ez igazán arra jó, ha az ember csak pihenni akar, kényezteti magát, nagyokat enni/inni, de nem nagyon szeretne kimozdulni a szállodából. Erre azonban vannak sokkal olcsóbb utak Egyiptomba vagy Törökországba, és nem kell érte 20 órás repülőutat bevállalni.
 • Cancun igazából az amerikaiaknak épült, és szinte semmi köze az igazi Mexikóhoz. Egy mű Miami!
 • Ráadásul ha kirándulni szeretnénk menni, Isla Mujeresen kívül, mindentől távol van, ezért minden kirándulás, vagy fakultatív program drágább és órákkal több időt vesz igénybe. Helyben viszont a szállodában ülésen kívül, hát nem sok látnivaló van.
 • Sokkal inkább javasoljuk Playa Del Carment, ami a Maya Riviéra központi részen fekszik, így minden úti cél könnyen megközelíthető, ráadásul ott a híres több kilométer hosszú 5. sugárút, mely hangulatos bárokkal, bevásárló központokkal, szivar manufaktúrákkal, és rengeteg esti programmal várja minden nap a szórakozni vágyó turistákat. Vagy választhatnak akár több pontos szálláshelyet is, körutazás formájában, több városban.
 • Szintén a szállás kiválasztásánál érdemes odafigyelni, hogy a kiválasztott szálloda ne az autópályán legyen. Innen nehéz eljutni bárhová, mindenhez taxit kell fogadni, ami a kiszolgáltatottságunk miatt elég borsos áron fog bárhová elvinni. Megint csak a szállodában tölthetjük időnk nagy részét. Kicsit olyan mint egy luxus börtön.Nagyon sokszor a szállodákat valamelyik közeli város nevével feltüntetve hirdetik, mégis 15-20 kilométerre van a várostól. Ezért érdemes mindig megnézni mondjuk a Google térképen hogy tényleg városon belül van-e.
 • Javaslat: nem feltétlenül éri meg all inclusiv ellátást igényelni, mivel Mexikóban rengeteg étterem és Street Food található, nagyon nagy a választékkal és nagyon elfogadható árakon.
 • A mexikói konnektorok pont olyanok mint az egyesült államokban. 110 voltosak. Amennyiben nem rendelkeznek átalakítóval vagy ilyen konnektorral, kint szinte minden boltban lehet átalakítót venni kb. 600 Ft-ért.
 • Mexikóba való kiutazáskor kötelezően előírt védőoltás nincs és nincs szükség külön vízumra belépéskor. Mindössze a repülőn adnak egy papírt amit ki kell tölteni értelemszerűen, melyben megkérdezik hol a szálláshelye milyen nemzetiségű, milyen céllal érkezik, illetve mennyi pénzzel rendelkezik beutazáskor. Itt kimondottan csak a készpénzben rendelkezésre álló dollármennyiség érdekli őket valamiért!
 • Bármilyen további kérdésük lenne, kérjük írjanak vagy keressenek elérhetőségeinken.

Szeretettel várjuk önöket Mexikóba!


PLAYA DEL CARMEN
YUCATÁN FÉLSZIGET
(KARIBI TÉRSÉG)